top of page

POLİTİKALAR

Çerez Politikası

​Gebze-Kocaeli/Türkiye adresinde faaliyet gösteren BIOPAISSE (Şirket) işletilen ve yönetilen https://biopaisse.com/ ‘a (Site) kayıt olan üyelere; bunlar dışında ziyaretçilere (ikisi birlikte Kullanıcı/lar) Site aracılığıyla sunulan hizmetler kapsamında herhangi bir şekilde Kullanıcılar’ın Site’yi ziyaretleri sırasında Şirket tarafından çerezler (Çerez/Çerezler) kullanılmaktadır. Bu Çerez kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) olmak üzere Şirket’in tabi olduğu mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Şirket, Kullanıcılara ait olan kişisel verileri Aydınlatma Metni ve KVKK hükümlerine aykırı olarak başkasına açıklayamaz ve işleme amacı dışında kullanamaz.

Çerez (Cookie) Nedir? Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla bilgisayarınıza (ya da akıllı telefon veya tablet gibi diğer cihazlarınıza) kaydedilen ve genelde harf ve rakamlardan oluşan çok küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler.

Çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitesini yöneten sunucular tarafından oluşturulurlar. Böylelikle ziyaretçi aynı siteyi ziyaret ettiğinde sunucu bunu anlayabilir. Çerezler, web sitesi sahiplerine aynı ziyaretçinin siteyi yeniden ziyaret ettiğini gösteren kimlik kartlarına benzetilebilir.

Çerezler Nasıl Kullanılmaktadır?
Şirket çerezleri;

·     Yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır.

Bu kullanım: Parolanızı kaydeden ve web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve Web sitesine/mobil uygulamaya/mobil sitesine daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.

Şirket tarafından işletilen platformlara nereden ve hangi cihazlardan bağlandığınız, web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil uygulamayı/mobil sitesini nasıl kullandığınızın tespiti de dahil olmak üzere; web sitesini/mobil uygulamayı/mobil siteyi nasıl kullandığınızı belirlemek için kullanır.

İlgi alanlarınıza ve size daha uygun içerik ve reklamları sunmak için, diğer bir ifade ile hedeflenmiş reklam/tanıtım amacıyla kullanır. Şirket, çerezler yoluyla elde edilen bilgileri sizlere ait diğer kişisel verilerle eşleştirerek; size daha uygun içerikleri, kişiye özel kampanya ve ürünleri sunar ve daha önceden istemediğinizi belirttiğiniz içerik veya fırsatları bir daha sunmaz.

Platfomların çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, Üyeler’in, üyelik bilgileriyle giriş yapabilmesi.

Platformları analiz etmek ve Platformların performansını arttırmak. Örneğin, Platfomları ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.

Platformların işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde arama sorgularının hatırlanması veya platformlar üzerinden üçüncü taraf sosyal medya faaliyetlerine bağlantı sağlamak.

Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, kullanıcıların görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla ilgili reklam gösterilmesi.

Çerez Yönetimi:
İnternet tarayıcınızın çeşidine göre aşağıdaki adımları izleyerek, çerezler hakkında bilgi edinip, izin verme veya reddetme hakkınızı kullanabilirsiniz:

Google Chrome: Tarayıcınızın “adres bölümünde” yer alan, “kilit işareti” veya “i” harfini tıklayarak, “Cookie” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya bloke edebilirsiniz.

İnternet Explorer: Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “Tool” veya “Araçlar” Bölümünden “Güvenlik” sekmesini tıklayın ve “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerez yönetiminizi gerçekleştirin.

Mozilla Firefox: Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerez yönetiminizi yapınız.

Diğer browserlar için (opera, microsoft edge gibi): İlgili browser’ın yardım veya destek sayfalarını inceleyebilirsiniz.

Safari: Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi sağlayabilirsiniz.

Yukarıdaki seçeneklerin yanı sıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için: https://www.allaboutcookies.org, https://www.youronlinechoices.eu/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir. Mobil uygulamada söz konusu durum değişkenlik gösterebilmektedir.

Kullanım Bakımından Çerez Türleri Kullanılması Zorunlu Olan Çerezler: Bu Çerezler, platformların düzgün şekilde çalışması için mutlaka gerekli olan çerezlerdir. Bu Çerezler’e, sistemin yönetilebilmesi, sahte işlemlerin önlenmesi için ihtiyaç duyulur ve engellenmesi halinde platformlar düzgün çalışamaz.

Analiz/Performans Çerezleri: Bu Çerezler, platformların işleyişinin analiz edilip anlaşılmasını ve Kullanıcı ile etkileşime geçerek platformların geliştirilmesini sağlar. Bu Çerezler’in kullanımı engellenebilir.

İşlevsel ve Analitik Çerezler: Bu Çerezler kullanıcıya daha kolay ve gelişmiş bir kullanıcı deneyimi yaşatmak için kullanılan çerezlerdir. Önceki tercihleri hatırlamak, Platform üzerinde yer alan bazı içeriklere rahatça erişilmesini sağlamak, platformların etkin şekilde kullanılması, Kullanıcı isteklerine cevap verecek şekilde optimize edilmesi ve ziyaretçilerin platformları nasıl kullandığı hakkında gibi işlevler yerine getirir. Niteliği gereği bu türdeki Çerezler kullanıcı adı vb. kişisel bilgileri içerebilir. Bu Çerezler’in kullanımı engellenebilir. platformlarda kullanılan İşlevsel ve Analitik Çerezler bunlarla sınırlı olmamak üzere şu şekildedir: Google Analytics, Google Ad Manager, Adform Data Management Platform, Criteo, Teads, Neustar, Pubmatic ve Oracle Data Management (BlueKai).

Hedefleme/Reklam/Ticari Çerezler: Bu Çerezler, reklam içerikleri de dâhil olmak üzere, ilgi çekebilecek içeriklerin saptanarak sunulması için kullanılmaktadır. Kullanıcıların ilgi alanları ve seçimleri doğrultusunda hedeflenen ürün/içeriğe benzer nitelikli olanların sunulması ve daha gelişmiş, kişiselleştirilmiş bir reklam portföyü sunarak kullanım deneyimini artırmaya yarar. Kullanıcının internet tarayıcısı ayarlarından gerekli ayarlamaları yapması mümkündür. Her halükarda bu ayarlar, internet tarayıcısı bazlı değişebilmektedir. Bu Çerezler’in kullanımı engellenebilir. Ancak bu engelleme, reklam içeriklerini bütünüyle engellemeyecek; sadece kullanıcının ilgisini çekebilecek reklamlar yerine genel içerikli reklamlar sunulacaktır. platformlarda kullanılan Hedefleme/Reklam/Ticari Çerezler bunlarla sınırlı olmamak üzere şu şekildedir: Google Analytics, Google Ad Manager, Criteo, Facebook, Twitter, Instagram, Teads, Neustar, Pubmatic, Oracle Data Management (BlueKai), Hotjar, OneSignal, Taboola ve Gemius. 

Flash Çerezleri: Platformlarda yer alan görüntü veya ses içeriklerini etkinleştirmek için kullanılan çerez türleridir.

Üçüncü Taraf Çerezleri: Platform; üçüncü parti güvenilir, tanınmış reklam sağlayıcılarıyla çalışmaktadır. Üçüncü parti hizmet sağlayıcılar kullanıcıya özel reklamları sunabilmek için kendi Çerezleri’ni yerleştirmektedirler. Üçüncü parti tarafından yerleştirilen Çerezler platformlarda ziyaretçilerin gezinme bilgilerini toplar, işler ve nasıl kullandıklarını analiz eder.

Saklandığı Süre Bakımından Çerez Türleri Kalıcı Çerezler (Persistent Cookies): Kişinin bilgisayarında ve akıllı mobil cihazında kişi tarafından silinene veya belirli bir tarihe varlığını sürdüren çerezlerdir. Bu Çerezler, çoğunlukla kullanıcıların tercihlerini ve site hareketlerini ölçmek amacıyla kullanılır.

Oturum Çerezleri (Session Cookies): Bu Çerezler kullanıcının ziyaretini oturumlara ayırmak için kullanılır ve kullanıcıdan veri toplamaz. Bu Çerezler, kullanıcı ziyaret ettiği platformlarda belirli bir süre pasif kaldığında veya platformları kapattığında silinir. Platformlarda üçüncü kişilerin hizmet sağlaması için ve bu hizmetlerin etkinliğini artırmak için yukarıda tanımlandığı üzere Hedefleme/Reklam/Ticari Çerezler kullanılır. Bu Çerezler, ziyaret edilen web sayfalarını ve siteleri hatırlayabilir ve kişisel verileri toplayabilir. Platform, bilgi toplamak, demografik verileri ve ilgi alanlarını hatırlamak, reklam gösterimleri ve ziyaret edilme sayısını belirlemek gibi durumlar için hem birinci taraf hem de üçüncü taraf çerezlerini kullanmaktadır. Platform ziyaret edildiğine ve bu eklentiler kullanıldığında, platform doğrudan seçilen sosyal ağın sunucusuna bağlanır. Ardından, eklentinin sunduğu içerik doğrudan sosyal ağlardan web tarayıcısına iletilir ve ziyaret etmekte olunan web sitesine eklenir. Böylelikle ilgili sosyal ağ kullanıcıya ait verilere ulaşarak işleyebilir ve ilgili sosyal ağdaki hesaba ait verilerle birleştirebilir.

Şirketin sosyal ağların eklentiler aracılığıyla işlediği veriler üzerinde herhangi bir kontrolü yoktur. Sosyal ağların kişisel verilerinizi hangi amaçla, yöntemlerle ve süreyle işleyeceğine ilişkin daha fazla bilgi almak için ilgili sosyal ağlar tarafından yayınlanan kişisel veri politikaları dikkatlice incelenmelidir. Belirli Çerezler’in kullanımı platformun doğru biçimde çalışması için zorunludur. Çerez kullanımının engellenmesi söz konusu olur ise Platform her ziyaret edildiğinde verilen bilgilerin tekrar girilmesi gerekir ve bununla birlikte Şirketin internet üzerinden sağladığı bazı hizmetler gerektiği gibi çalışmayabilir veya platformlardaki sayfaların bir kısmını görülemeyebilir.   

İşbu Çerez Politikası, Şirket’in kullandığı veya kullanabileceği çerezler ile ilgili Kullanıcıları bilgilendirmek ve Kullanıcılara çerezlerin yönetimi yetkisinin kendilerinde olduğunu bildirmek amaçlı, genel olarak çerezler ile ilgili bilgilendirmeler içermektedir. Şirket’in, işbu Çerez Politikası’nı değiştirme hakkı saklıdır.

Gizlilik Ve Güvenlik Politikası

Gebze/Kocaeli adresinde faaliyet gösteren BIOPAISSE  (Şirket) tarafından işletilen www.biopaisse.com sitesi, bilgilerinizin gizliliğine saygı duyar ve bu nedenle bu bilgilerin ne amaçla kullanıldığı aşağıda paylaşılmıştır. Ad, soyad, cinsiyet, yaş, kullanıcı adı ve parola, eposta, kimlik, adres, kredi/banka kart numaraları, son kullanma tarihi, güvenlik numarası, sipariş alıcı bilgilerini içeren ancak bunlarla sınırlı olmayıp ihtiyaçlara göre değişebilen bir takım kişisel bilgilerin verilmesi yapılan işlemlere bağlı olarak zorunludur. Bu bilgiler sıkı güvenlik ve gizlilik standartlarında korunacaktır.

Şirket site sayfalarını, şahsi herhangi bir bilgi vermeden ziyaret edebilir, ürünlerimiz ve servislerimiz hakkında bilgi alabilir, sunulan raporlarımızı okuyabilir, insan kaynakları ve diğer detaylı hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. Size özel bilgilerinizi vermeniz durumunda, bu bilgiler, sizin haberiniz veya onayınız olmadan ya da yasal yükümlülük altında bulunmadığı sürece üçüncü bir şahıs veya firma ile paylaşılmayacaktır. Bu bilgiler, en yüksek güvenlik ve gizlilik standartlarımızla korunacaktır. Bu bilgilerinizin işlenmesi ve kullanımı ile ilgili olarak Aydınlatma Metni’mizi okuyabilirsiniz.

www.biopaisse.com sitesindeki formlarda yalnızca ürün/hizmet başvurusu ve satın alma amaçlı bilgi girişi yapılmaktadır. www.biopaisse.com söz konusu bilgileri müşterilerin onayı dışında ya da yasal bir yümüklülük altında bulunmadığı sürece herhangi bir üçüncü şahıs, kurum ve kuruluş ile paylaşmayacaktır.

Web sitemiz diğer web sitelerine link vermemektedir. Gizlilik politikamızda yer alan taahhütlerimiz sadece web sitemiz içerisinde geçerlidir ve diğer web sitelerini kapsamamaktadır. Web sitemizden link ile gidilecek diğer web sitelerindeki kullanım ile ilgili o sitelere ait gizlilik güvencesi ve kullanım şartları geçerlidir. Web sitemizden reklam, banner, içerik maksatlı veya başka bir maksat ile geçilen diğer web sitelerinin bilgi kullanımı, etik ilkeleri, gizlilik prensipleri, nitelik ve servis kalitesi ile bu sitelerde oluşabilecek herhangi maddi-manevi zarar ve kayıplardan www.biopaisse.com sorumlu değildir.

Müşteri bilgileri, ancak resmi makamlarca usulü dairesinde bu bilgilerin talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince resmi makamlara açıklama yapmak zorunda olduğu durumlarda resmi makamlara açıklanabilecektir. Müşterinin sisteme girdiği tüm bilgilere sadece Müşteri ulaşabilmekte ve bu bilgileri sadece Müşteri değiştirebilmektedir. Bir başkasının bu bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi mümkün değildir.

Sistemlerimiz ve hizmetlerimiz üzerinde size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla sürekli değişiklikler ve iyileştirmeler gerçekleştirdiğimizden, işbu Gizlilik Politikalarında da çeşitli zamanlarda değişikliğe gidilmesi gerekli olabilmektedir. Bu yüzden, işbu Gizlilik Politikası içeriği üzerinde herhangi bir şekil ve zamanda revizyon ya da değişiklik yapma hakkımız saklıdır. Web Sitesinin herhangi bir kısmını Gizlilik Politikası hakkında bir değişiklik bildirimini müteakip kullanımınız ve/veya kullanmaya devam etmeniz, söz konusu değişikliği kabul ettiğiniz şeklinde değerlendirilecektir.

Web sitesi ile bağlı şirketleri, ortakları ve ilgili çalışan, yetkili, direktör ya da sigorta acenteleri, hiçbir durumda, tarafımızdan elde edilen ya da web sitesi erişiminiz ya da kullanımınız sonucunda ortaya çıkabilecek kişisel bilgilerinizin toplanması, kullanımı, aktarımı, işlenmesi ya da saklanmasından kaynaklanabilecek hiçbir maliyet, zarar (özel, tesadüfi, dolaylı zararlar ya da cezai tazminatlar dahil) ya da yükümlülükten dolayı tarafınıza karşı sorumlu olmayacaktır.

Sitemizin kullanımı sırasında oluşabilecek herhangi bir hata, kesinti, bilgi naklinde gecikme, bilgisayar virüsü, hat ve/veya sistem arızası sonucunda ortaya çıkabilecek doğrudan veya dolaylı zarar ve masraflardan Şirketimiz sorumlu değildir.

Sitemizde yer alan bilgi, materyal ve bunların düzenlenmesi konusundaki telif hakları, Şirketimize aittir. Sitemizin içerdiği bilgi ve materyallere dair tüm telif hakları, tescilli marka, patent, entelektüel ve diğer mülkiyet hakları Şirketimizde saklıdır. Herhangi bir kişi/kuruluş, önceden Şirketimizin yazılı iznini almadıkça, sitemizin belli bir kısmını başka bir web sitesinde kullanamaz veya sitemize başka bir web sitesinin bağlantısını kuramaz.

Şirket’in gerekli bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın, Şirket sistemine yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya yetkisiz üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, Şirket bu durumu derhal veri sahibi ilgili kişilere ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir ve gerekli önlemleri alır.

Gizlilik politikamız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, bizimle her zaman çağrı merkezimiz ve diğer iletişim kanallarıyla bağlantıya geçebilirsiniz.

ÖDEME GÜVENLİĞİ

Ödeme alt yapısı sistemimiz Türkiye’nin en güvenilir ödeme alt yapısına sahip olan PAYTR güvencesi altındadır. PAYTR’nin ödeme güvenliği ile alakalı detaylı bilgiler aşağıdaki gibidir.

Güvenlik konusunda gelişmiş PCI DSS uyumlu teknik altyapısı ve alanında tecrübeli personeli ile PayTR hem şirketlerin ödeme güvenliğini hem de şirket müşterilerinin kart güvenliğini sağlamaktadır.

SAHTECİLİK ÖNLEME

Online ödemelerde sahtecilik (fraud) profesyonelce ele alınması gereken bir konudur. Sektörün alanında en köklü kuruluşu olarak sahtecilik alanında standartların çok üzerinde özel uygulamalarımız ile hak sahiplerini güvende tutuyoruz. PayTR altyapısı sahteciliğe karşı sektör bazında çok sayıda filtreler ile geliştirilmiştir. Ayrıca sahtecilik izleme personeli tarafından yapılan ödemeler kontrol edilmekte ve şüpheli durumlarda işleme onay verilmemektedir.

KART GÜVENLİĞİ

PayTR, SSL sertifikalı ödeme sayfası ve PCI-DSS uyumluluğu ile müşterilerinizin güvenli bir ortamda ödeme yapmaları için gerekli her türlü önlemi almıştır. Böylece PayTR, müşterilerinizin ödeme yaparken oluşabilecek endişelerini azaltmakta ve ödeme dönüşüm oranınızı artırmaktadır.

E-TİCARET SİSTEMİMİZİN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR;

1- Güvenlik Duvarı (Firewall)

2- 256 Bit SSL Sertifikası

SSL kelimesinin açılımı Secure Sockets Layer’dır. SSL sitenin güvenliğini değil siteyi ziyaret eden kullanıcı bilgilerinin güvenliğini sağlayan bir şifreleme sistemidir.

3- Özel Şifreleme Uygulaması

İşbu Gizlilik Politikası ile ilgili herhangi bir sorunuz olması durumunda veya size veya tercihlerinize ait bilgilerin güncellenmesini arzu ettiğinizde, biopaisse@gmail.com adresinden e-posta ile veya +90 532 499 6526 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz. Ayrıca, aşağıdaki adrese de yazabilirsiniz:

 

BIOPAISSE LLC.

Dikkatine: Müşteri İlişkileri Departmanı

Gebze-Kocaeli/Türkiye

bottom of page